Fundashon Ambulans Deseo Korsou
 

Ambassadeurs FADK

'Het is zaliger te geven dan te ontvangen '

Fundashon Ambulans Deseo Kòrsou, verheft dit principe echter naar een hoger niveau. Het gaat om geven aan mensen die in de meest kwetsbare fase van hun leven zijn en door realisatie van een laatste wens nog liefde en geluk kunnen ervaren. Aan zo een prachtig initiatief geef ik graag mijn steun.

Fundashon Ambulans Deseo Kòrsou heeft ook een toegevoegde waarde aan de sociaalmaatschappelijk empathie van Curaçao. 

Namelijk door het mogelijk te maken dat mensen een donatie aan de stichting kunnen geven waardoor de laatste wens van onze medemens kan worden waargemaakt.

Omayra Leeflang

Voormalig Statenlid van de Nederlandse Antillen en van Curaçao, voormalig minister, politica, auteur.
Officier in de orde van Oranje Nassau. 


'Dankbaar....' 
Want dat is het resultaat van de inzet van de vele vrijwilligers van Fundashon Ambulans Deseo Korsou, dankbaar en waardevol. Nadat ik voor het eerst aanwezig was bij het ophalen van een cliënt om haar laatste wens – nog eenmaal naar huis om daar van iedereen afscheid te nemen – begreep ik pas echt de essentie van het uitvoeren van deze laatste wensen.

Hoe waardevol het is om nog eenmaal de regie in eigen handen te hebben en op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van je dierbaren, je huis of zelfs van je trouwe huisdieren.
Door de fantastische inzet van de vele vrijwilligers, de chauffeurs en verpleegkundigen, maar ook dankzij de mooie financiële donaties van zowel particulieren als bedrijven en instelling vanuit Curaçao en zelfs vanuit Nederland, maakt dat dit allemaal mogelijk is.
De onbaatzuchtige inzet van al deze geweldige vrijwilligers, met maar een belangrijk doel; nog eenmaal een glimlach op het gezicht van mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren.

Fundashon Ambulans Deseo Korsou zorgt met haar vrijwilligers voor een bijzonder mooie aanwinst voor de inwoners van Curaçao. Een prachtige non-profit stichting met als doel belangeloos de medemens te helpen op het eindpunt van het leven.  Ik ben er trots op om vanaf een afstand de boodschap en doelstelling van de Fundashon te mogen uitdragen. Graag draag ik hier mijn steentje aan bij.

Norman Jansen

Eén van de initiatiefnemers en voormalig bestuurder van FADK.


 'Ons dushi Korsou verdient het'

De afgelopen 2 jaren zijn voor de hele wereld een echte uitdaging geweest, en natuurlijk ook voor Curaçao. Veel mensen hebben familie en vrienden verloren. Vaak ging het zo snel dat afscheid nemen in de meeste gevallen onmogelijk was.

Bewust zijn van de laatste levensfase is pijnlijk maar het biedt wel de kans om nog eenmaal een wens in vervulling te laten gaan.
Voor de laatste keer naar huis, naar het strand of gewoon een ritje door de stad. FADK biedt deze mogelijkheid aan de bevolking van Curaçao.
In het dagelijks leven ben ik piloot en vervoer passagiers van het ene eiland naar de andere. Mijn verantwoordelijkheid voor deze mensen is groot. Het gaat niet alleen om mijn leven maar ook om het leven van anderen.
Mijn eiland ligt in mijn hart, ook als ondernemer draag ik bij aan de economie door toeristen van verschillende hotels te voorzien van huurauto’s.
Ik bewonder het commitment van de oprichters van FADK.
Er zijn voor een ander is onderdeel van mijn levensfilosofie. Daarom is het voor mij een eer om ambassadeur te kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er veel mooie wensen worden volbracht.

Ons land was toe aan positieve initiatieven als deze.  Het is een geweldig initiatief dat ik van harte ondersteun.

Tahir Martina
Piloot bij Divi Divi Air
Directeur bij Smart Wheels

'Alles waar je minder van hebt, wordt meer waard'


"Zo is het ook met tijd. Daarom is het zo mooi dat Fundashon Ambulans Deseo Korsou alles doet om juist die laatste waardevolle tijd op een memorabele manier te vullen. Dit zorgt ervoor dat er nog laatste herinneringen verzameld kunnen worden en kan eraan bijdragen dat het naderende afscheid dragelijker wordt.

Het kleine Caribische broertje van Stichting ambulancewens is nog niet zo lang geleden opgericht en daarom is alle aandacht voor deze stichting welkom. 

Hoe meer mensen bekend zijn met het werk van Fundashon Ambulans Deseo Korsou, hoe groter het bereik kan worden en hoe meer laatste wensen vervuld kunnen worden.

Ik draag de stichting een warm hart toe en vertrouw erop dat we er met alle betrokkenen een succes van zullen maken!”

 Astrid Tiggelaar, 

Officier van Justitie, Openbaar Ministerie Curaçao

'Er kan een moment komen in je leven .........'  


"Dat je nog maar één wens hebt. Vaak zijn dit hele kleine simpele dingen die je, in tijden van goede gezondheid, heel vanzelfsprekend vond. Zoals de bruiloft van je kind bezoeken. Of met de hele familie naar het weekendhuis in Westpunt.

Als dokter van het Curaçao Medical Center kom ik regelmatig in aanraking met mensen die aan het einde van hun leven zijn gekomen. Na een traject met veel behandelingen is nu het moment gekomen waarbij kwaliteit van leven voorop komt te staan. Gewoon een dag iets leuks doen en even alle nare dingen vergeten.

Als het onmogelijk is geworden om dit zelf te organiseren omdat er bijvoorbeeld hulp van een verpleegkundige nodig is, kan de stichting Fundashon Ambulans Deseo Korsou helpen. Daar kan geen enkel medicijn tegenop en daarom ondersteun ik deze stichting van harte. Het is voor ons eiland een geheel nieuwe stichting en de enige die dit soort dingen mogelijk maakt.

Ik heb de initiatiefnemers leren kennen als hardwerkende mensen met een groot hart. Het is dan ook een eer om ambassadeur te mogen zijn voor deze prachtige stichting.

Ik hoop dat veel wensen in vervulling zullen gaan.

Dokter Marlous Steeghs
Curaçao Medical Center
 


 

E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn